21.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

U SUSRET OBILJEŽAVANJU 100 GODINA POSTOJANJA I RADA GIMNAZIJE (video)

Najnovije vijesti

Naredna godina u Gimnaziji „Sveti Sava“ je u znaku obilježavanja 100. godišnjice postojanja i rada ove javne ustanove. Kako kaže direktor, Veljko Janjetović u godini velikog jubileja prijedorske Gimnazije, učenici će sa svojim profesorima brojnim manifestacijama, te svečanom akademijom obilježiti ovaj dan.

– Prve pripreme su već odrađene. Formiran je organizacioni i redakcijski odbor, te odbor za izradu monografije. U zadnjem kvartalu ove jeseni očekuje nas više posla kada je riječ o pripremi obilježavanja 100. godišnjice Gimnazije – dodao je on.

Prema njegovim riječima, svečana akademija biće održana krajem iduće godine, a njoj će prethoditi brojne manifestacije u znaku velikog jubileja, koji će pripremati učenici i profesori, u okviru školskih sekcija.

Gimnazija je počela sa radom 1920. godine, u zgradi tadašnje Komunalne osnovne škole. Zgrada u kojoj se danas nalazi dovršena je 1924. godine. Nakon Drugog svjetskog rata, Gimnazija nosi ime narodnog heroja Esada Midžića, a od 1992. godine srpskog prosvjetitelja, Svetoga Save.

U ovoj školskoj godini u Gimnaziji “Sveti Sava” školuje se 284 učenika.

M.Šodić

Foto: Sajt prijedorske Gimnazije