0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

U susret rođendanu: Mozzart sponzor KK Hunters

Najnovije vijesti

Klubu iz Prijedora podrška je najveći poklon

Košarkaški klub Hunters iz Prijedora za tri dana će proslaviti 16. rođendan. Iza njih su godine uspješnog rada, brojne titule, te kvalitetna košarkaška imena, a pred njima veliki uspjesi. Povodom jubileja, dobili su poseban rođendanski poklon. Kompanija Mozzart postala je novi sponzor ekipe i time im pružila podršku uz želju da odigraju još mnogo uspješnih sezona.

Svi smo oduševljeni i iznenađeni što i nas „male“ neko prepoznaje. Znamo da kompanija Mozzart svakodnevno mnogo ulaže u sportske klubove, pa nam je drago što su stali i uz nas. Ovim značajnim sponzorstvom podižemo nivo kluba, a sa zadovoljstvom ćemo nositi znak „M“ na opremi. Hvala na sjajnom rođendanskom poklonu- kaže Siniša Šolaja, trener KK Hunters Prijedor.

U klubu trenira oko 120 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 19 godina. Sa juniorima, kadetima, pionirima, pretpionirima, cipiripi selekcijom i grupom od 20 djevojčica rade četiri trenera.

Djevojčice, uzrasta od osam do 14 godina, igraju u pionirskom rangu, a mlađe kategorije se takmiče na nivou banjalučke regije- gdje su prethodnih godina igrali završnice. Pretpioniri igraju u Kupu sa šest ekipa iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Prijedora, Sanskog Mosta, Bihaća i Krupe na Uni.

Juniori već igraju seniorsko takmičenje i to u Drugoj ligi Republike Srpske. U grupi Zapad, među 11 klubova, trenutno su na sredini tabele, ali do kraja sezone ima još da se igra. Taj rezultat veoma je dobar ako se uzme u obzir da su najmlađa ekipa u tom rangu takmičenja.

U svojoj ligi uvijek su pri vrhu tabele- na drugom, trećem mjestu, a bili su juniorski viceprvaci RS, te ranije i kadetski viceprvaci Srpske. Osvajači su četvrtog mjesta na nivou BiH, a pioniri su svojevremeno bili treći i na nivou RS i BiH.

U KK Hunters igra veliki broj reprezentativaca Republike Srpske, BIH i Srbije, a među njima su i brojni učesnici evropskih prvenstava. Posebno daju značaj individualnom razvoju košarkaša, pa su njihovi bivši igrači sada članovi ekipa Borac, Igokea, te brojnih stranih klubova.

U narednom periodu žele da nastave da rade vrijedno kao i do sada, da se usavršavaju, podignu klub na još viši nivo, okupe što veću bazu iz koje, kvalitetnim radom, mogu poteći novi reprezentativci i vrhunski timski rezultati.

Prije dvije godine su zakupili i uredili bivšu fabričku halu i pretvorili je svoju salu. Tu treniraju i takmiče se, pa su među rijetkim klubovima koji imaju svoje prostorije.

U Prijedoru su i te kako prepoznali rezultate ovog kluba, pa su odlučili da povećaju izdvajanja za njihov rad iz gradske kase. Uz njih su roditelji mladih košarkaša, pojedini prijatelji kluba, a sponzorstvo kompanije Mozzart im je, kažu, najveća podrška koju su do sada dobili.