Promovisanje kulturnih vrijednosti, raznovrsnosti i baštine, te međusobno razumijevanje, mir i bezbjednost osnovne su aktivnosti kojima će Turistička organizacija grada Prijedora ove godine obilježiti 27. septembar – Svjetski dan turizma.
Direktor Turističke organizacije Amira Ganić rekla je Srni da su tokom jula promovisani Nacionalni park “Kozara” i izviđaštvo.

“Organizovali smo radni izlet na Kozari za članove Udruženja slijepih, slabovidih i invalida rada koji su zajedno sa članovima Izviđačkog odreda `Dr Mladen Stojanović` uređivali prostor oko planinarskog doma”, navela je Ganićeva.

Ona je dodala da će u srijedu, 27. septembra, biti svečano otvorena izložba turističke fotografije pod nazivom “Putuj, uživaj, poštuj” nastalih u istoimenoj foto-radionici učenika srednjih škola, turističkih i agroturističkih tehničara.

“Fotografije će biti postavljene na info-stanici u centru grada, a potom će u gradskom bioskopu, uz prigodan program i predstavljanje članova Odreda izviđača, učenika Centra `Sunce` i članova Udruženja Ukrajinaca `Kozak` biti proglašene i nagrađene najljepše fotografije”, istakla je Ganićeva.

Početak programa zakazan je za 11.00 časova.

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, takođe pod sloganom “Putuj, uživaj, poštuj”, posvećen je održivom turizmu i jedinstvena je prilika za podizanje svijesti o doprinosu održivog turizma.

izvor: Srna

foto: Arhiva

PrethodniTUZLANKE POBJEDILE “MIRU” SA DEVET GOLOVA RAZLIKE
SlijedećiSUTRA PRVA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SREDNJEM OBRAZOVANJU