Grad Prijedor raspisao je javni poziv za studente i učenike srednjih škola u stanju socijalne potrebe, da podnesu zahtjev za jednokratnu materijalnu pomoć. Za ovu namjenu u gradskom budžetu predviđeno je 80.000 KM.

– Što se tiče dokumenata koje treba podnijeti uz zahtjev, oni su navedeni u obavještenju koje je objavljeno na zvaničnoj web stranici Grada Prijedora,  a nalazi se i na oglasnim tablama Gradske uprave. Sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti i pozivom na broj 052/245-133 ili dolaskom u kancelariju broj 64 u Odjeljenju za društvene djelatnosti – pojasnio je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i NVO.

On  je apelovao na učenike i studente da obrate pažnju na dokumentaciju, kako njihovi zahtjevi ne bi bili odbijeni kao nepotpuni. To znači da  dokumenti ne treba da budu stariji od šest mjeseci, te da se uz zahtjev prilažu originalni dokumenti ili ovjerene kopije.

– Učenici i studenti koji primaju stipendije iz budžeta Grada Prijedora ili nekog drugog izvora finansiranja, nemaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć – napomenuo je Dronjak.

Jednokratna pomoć za učenika iznosi 150 KM, a za studenta 300 KM. Javni poziv raspisan je 28. februara, a krajnji rok za podnošenje prijava je 16. mart.

Z. J.

PrethodniPOOŠTRENE SANITARNO-HIGIJENSKE MJERE U ŠKOLAMA (video)
SlijedećiJAVNA RASPRAVA O TRASI AUTO-PUTA: GRAĐANI IZNIJELI BROJNE PRIMJEDBE (video)