U Prijedoru se uveliko radi na jesenjem uređenju grada. Čišćenje lišća, zelenih i drugih javnih površina, samo su neki od poslova koje punim intenzitetom obavljaju zaposleni u preduzeću „Komunalne usluge“, potvrdila je Milka Grbić, rukovodilac RJ „Javna higijena“.

Sada imamo potrebu i za pranjem ulica. Što se tiče zelenih površina, izgrabljavanje je prioritet, kao i orezivanje šiblja i grmlja u parkovima, zatim zamjena cvjetnih leja. Cvijeće je, inače, naša proizvodnja – istakla je Grbićeva i dodala da je u toku obnova uništenih klupa, kao i čišćenje slivnika.

– Da bi zimski period dočekali u što boljem stanju, sve slivnike čistimo, a polupane rešetke mijenjamo. Što se tiče klupa, nemamo ih dovoljno u gradu i povremeno mijenjamo drvo koje popuca. Međutim, dešava se da mladi bacaju otpad i sjede na naslonjačima, što nije primjereno – upozorava ona.

Komunalci apeluje na sve građane da budu savjesniji po pitanju očuvanja životne okoline, te da otpad odlažu na mjesta koja su predviđena za to.

B. D.

Prethodni“RUDAR-PRIJEDOR” ČEKA “SLAVIJU”
Slijedeći„Mikrofin“ u novom ruhu