“Niti jedna čaša prije vožnje”, naziv je kampanje koja se od 16. decembra ove do 31. januara 2020. godine provodi širom Republike Srpske. Akciju realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Republička uprava za inspekcijske poslove, Auto-moto savez Republike Srpske i jedinice lokalne samouprave.

Cilj kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, rekao je Radan Vukadinović, sekretar Auto-moto društva Prijedor. – Provođenjem ove kampanje pokušaće se uticati na promjenu stavova vozača, kako ne bi upravljali vozilima, ako su pod uticajem alkohola – dodao je on.

Poznato je da je alkohol jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa najtežim posljedicama. – Nije slučajno izabran ovaj period za provođenje kampanje, jer je puno praznika i slava – istakao je Vukadinović.

U Republici Srpskoj u prvih osam mjeseci ove godine dogodile su se 6.593 saobraćajne nezgode, u kojima su život izgubile 84 osobe, a njih 383 zadobilo je teške tjelesne povrede. Uzrok nezgoda u 293 slučaja bio je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

B.D.

PrethodniPORTRETI TIHOMIRA ILIJAŠEVIĆA (video)
SlijedećiODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD-a “OMARSKA” (video)