„Porez plaćaj, Srpsku jačaj“ naziv je medijske kampanje koju provodi Poreska uprava Republike Srpske. Cilj je podizanje svijesti građana o potrebi redovnog izmirenja poreskih obaveza, te koristi koje iz toga proizilaze za cjelokupno društvo. U pitanju su kontinuirane medijske kampanje kojima se želi ukazati stanovništvu koliko je visok nivo poreske svijesti značajan za razvoj, napomenuo je Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave RS za Područni centar Prijedor.

– Plaćanjem poreza, mi jačamo državu. Jačamo penzioni, zdravstveni i obrazovni sistem. Dio novca ide i na velike infrastrukturne projekte. Cilj kampanje je da to pokažemo građanima – rekao je Puzigaća.

Kampanja obuhvata različite promotivne aktivnosti, počevši od emitovanja video spotova, radio-džinglova i drugih poruka putem medija. Iz Poreske uprave poručuju da će posebnu pažnju posvetiti mladima. To podrazumijeva posjete učenika Poreskoj upravi ili edukativna predavanja u školama. Da kampanje ove vrste imaju efekta, pokazuje rast naplate poreza koji se bilježi posljednjih godina.

– Pokazalo se da kampanje imaju željeni efekat. Građani su prepoznali naše, sve intenzivnije, prisustvo u medijima. To je vidljivo i kroz ukupnu naplatu javnih prihoda, koja iz godine u godinu raste – dodao je Puzigaća.

Z. J.

PrethodniDjed Mraz dijelio paketiće u vozu (video)
SlijedećiOTVORENA IZLOŽBA “SRPSKI PROSVJETITELJI” (video)