U TOKU SANACIJA INFRASTRUKTURNIH OBJEKATA STRADALIH U POPLAVAMA

Radovi na sanaciji infrastrukturnih objekata koji su stradali tokom prošlogodišnjih poplava, teku planiranom dinamikom. Potvrdio nam je to Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika za infrastrukturne poslove.

Ovih dana izvode se radovi na sanaciji dva mosta i izgradnji parapetnog zida u Lamovitoj, te izgradnji mosta u Jutrogošti. Završeni su radovi na rekonstrukciji krova društvenog doma u Jelićkoj. – Nadam se da će u skorije vrijeme i radovi u Lamovitoj i Jutrogošti biti završeni. Kako bi što prije bila olakšana putna komunikacija mještana na tom području – rekao je Ritan.

On je dodao da je obuhvat posla mnogo veći, u odnosu na sredstva koja je donirala Vlada RS za sanaciju šteta od poplava, te da je i grad Prijedor izdvojio sredstva za ovu namjenu. Nakon prestanka epidemije, očekuje se nastavak radova na ostalim infrastrukturnim projektima, koji su planirani na području grada.

– Sredstva za to su kroz budžet planirana, a punjenje je smanjeno u ovom trenutku. Očekujemo da će nakon prestanka epidemije i priliv sredstava u gradski budžet biti u toj mjeri da se i planirani poslovi za ovu godinu mogu završiti – rekao je Ritan.


M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!