6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

U TRAGANJU ZA 17. GODIŠNJOM PRIJEDORČANKOM I TIM IZ SLOVENIJE

Najnovije vijesti

U traganje za  maloljetnicom, 17. godišnjom Prijedorčankom D.Dž. koja je 5. marta  nakon pada sa splava  nestala u nabujaloj rijeci Sani od četvrtka će, ukoliko u međuvremenu ne bude pronađena,  tragati  i Civilna zaštita Republike Slovenije. Ovu informaciju je za naš portal potvrdio Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor,  i naglasio da je riječ o ljudima koji su  im pomagali i 2014. godine u vrijeme katastrofalnih majskih poplava.

Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor

-Gradski Odsjek Civilne zaštite Prijedora već je stupio u kontakt sa Civilnom zaštitom Republike Slovenije. Osim dobro obučenih i opremljenih timova specifični su po tom što su u potrage  na vodi i u priobalnom području uključeni posebno obučeni psi tragači- rekao je Miljuš i dodao da vodostaj i slaba vidljivost rijeke Sane ne dozvoljavaju ronilačku pretragu korita rijeke  kod splava i gradskog mosta u koju su trebali biti uključeni ronioci TVJ Prijedor i ronioci iz ronilačkog kluba “Sana”.

Inače  potraga za nestalom djevojkom s kratkim prekidima traje intenzivno od 5. marta. Tokom jučerašnjeg dana timovi tri vatrogasne jedinice s područja prijedorske regije pretražile su tok Sane i Une sve do ušća u Savu, kod Jasenovca, ali bez rezultata. Do dolaska ekipa iz Slovenije za djevojkom će i sutra u priobalnom području tragati vatrogasci, policija i Jedinica za podršku CJB Prijedor.

K.V.

Foto: Giga