U TURISTIČKOM SEKTORU PODRŠKA VAUČERIMA, GRAĐANI IPAK SUMNJIČAVI (video)

Od polovine juna  počeće korištenje vaučera u turističkom sektoru RS-a. U projekat su uključeni svi subjekti iz oblasti ugostiteljstva i turizma. U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da je ovo prilika za oporavak turizma, ali i navikavanje građana da odmor provode na nekoj od domaćih destinacija. Dragan Romčević, direktor Parka,  kaže da će vaučere moći koristiti svi  punoljetni građani, ali van mjesta prebivališta. Objekti u kojim se budu koristili vaučeri moraće da ispunjavaju i određene uslove, počev od broja zaposlenih do kvaliteta smještaja. Za sve će vjerovatno  biti potrebna i rezervacija.

–A imamo puno toga da ponudimo. Ako govorimo o Kozari, Nacionalni park će aplicirati na ovaj  javni poziv sa svojim smještajnim kapacitetima. Tu prvenstveno mislim na bungalove , a nadam se da  će i ostali, oni koji mogu da apliciraju, a to je u prvom redu hotel “Monument” i motel “Bijele vode” aplicirati za ove vaučere. Uvjeren sam  da će građani rado dolaziti na Kozaru u ove smještaje objekte – smatra Romčević.  

Prijedorčani ipak sumnjičavi i s dodatnim rezervama prema ovoj priči. Oni koje smo anketirali smatraju da sve bilo mnogo jednosatvnije da nema uslova kako potrošiti vaučer u vrijednosti od sto maraka. Ipak u Nacionalnom parku će se potruditi da onim koji budu došli da ovdje iskoriste vaučere ponude još neke, dodatne,  navjerovatnije gratis sadržaje. Kažu Kozara je u turističkoj ponudi prepoznatljiva  i kao vazdužna banja smještena na nadmorskoj visini od oko 800 metara.

 U prvoj fazi u RS će biti emitovano  20 000  vaučera a nakon tog još dva puta po 15 000. Jedan vaučer biće korišten za tri večeri, a ukoliko bude interesa biće biće omogućeno  i dodatno emitovanje vaučera.

M.Z. i Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!