6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

U UTORAK SUSRET “PARTIZANA” I “RUDAR PRIJEDORA”

Najnovije vijesti

Sve je spremno za dolazaka “Partizana” u Prijedor, te prijateljski meč sa “Rudar Prijedorom” koji će se odigrati u utorak, sa početkom u 13.00 časova, na Gradskom stadionu. Iz uprave prijedorskog kluba poručili su da susretom sa beogradskim velikanom počinju obilježavanje 95. godina od osnivanja FK “Rudar”.

“Ova utakmica je značajna iz više razloga. Samim dolaskom “Partizana” daje se na značaju i gradu Prijedoru i FK “Rudar Prijedor”. To je reklama koja se ne može platiti, sve i kad bi htjeli. “Partizan” će doći i igraćemo utamicu sa njima nakon pedeset godina. Mnogi možda i ne znaju da je povod za dolazaka “Partizana” te 1972. godine bio humanitarne prirode, jer je sav prihod od te utakmice uplaćen za izgradnju spomenika na Mrakovici”, rekao je član Upravnog odbora FK “Rudar Prijedor” Žarko Kovačević.

Na ovoj utakmici od aktivnog igranja fudbala će se oprostiti Goran Kotaran, dobro poznato fudbalsko ime u Prijedoru, koji je za “Rudar” odigrao preko 300 utkamica. On je dodao da je ovo jedna u nizu manifestacija kojima će se obilježiti ovaj jubilej, te da će i na proljeće, Prijedor takođe biti domaćin jednog velikana evropskog ili svjetskog fudbala.

Iz “Rudara” su još jednom pozvali sve ljubitelje fudbala da u utorak, 15. novembra, dođu na Gradski stadion i uživaju ovoj fudbalskoj predstavi.

Z. J.