-0.2 C
Prijedor
Utorak, 5 Decembra, 2023

U UTORAK ZAKLETVU POLAŽU NOVI POSLANICI, DODIK I CVIJANOVIĆEVA

Najnovije vijesti

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak, 15. novembra, kada će zakletvu položiti poslanici novog saziva, te novoizabrani predsjednik Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je kandidat za predsjednika Skupštine, rekao je da je danas dogovoreno da sjednica počne u 12.00 časova.

“Sjednica će imati svečani karakter i očekujemo goste iz Srbije, te predstavnike diplomatskog kora”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka u funkciji pripreme konstitutivne sjednice Skupštine novog, 11. saziva.

On je istakao da je najvažnija politička i ekonomska stabilnost Republike Srpske, kao i da je pozitivno to što će srpski član Predsjedništva BiH položiti zakletvu u Narodnoj skupštini, čime se nastavlja trend jačanja komunikacije.

“Najvažnije mjesto u Republici Srpskoj su njene institucije, jer je izvorni legitimitet srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama vezan za Srpsku”, rekao je Stevandić i dodao da je zadatak nadležnih organa i pravosuđa da procesuiraju sve one za koje eventualno postoje dokazi da su vršili malverzacije tokom nedavnih izbora.

Predstavnici opozicije /PDP i Liste Nebojše Vukanovića “Za pravdu i red”/ rekli su novinarima da od novog rukovodstva Narodne skupštine očekuju da se u parlamentu omogući otvoren dijalog, te jednakost poslanika.

Oni su pručili da će i dalje instirati na temama koje se odnose na, kako kažu, “malverzacije predstavnika vlasti”, a pogotovo neregularnosti tokom proteklih izbora.

SRNA