-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

U VELIKOM PALANČIŠTU VELIKI PROBLEMI SA STRUJOM

Najnovije vijesti

Mještani Velikog Palančišta imaju velikih problema sa strujom. Dovoljan je mali vjetar, mokar snijeg i nema je. Najveći problem mještanima, kako je zabilježio i objektiv našeg fotoreportera, predstavljaju stare i nakrivljene bandere čije se žice, skoro pa mogu, dohvatiti rukom.

veliki problem s baderama

– Te bandere su veliki problem, ali i stalna opasnost. Samo što se nisu srušile – žale se mještani koji su rješenje za nevolju svojevremeno tražili i peticijom. Problem oronulih bandera, mada radnici „Elektrodistribucije“ rade i na njihovom terenu, još nisu riješili. Predrag Klincov, portparol banjalučke „Elektrokrajine“, najavljuje da bi to ipak moglo biti u ovoj godini, jer je planom „Elektrodistribucije“ predviđena potpuna rekonstrukcija naponske mreže sa koje se napaja Veliko Palančište“.

mreza u ocajnom stanju

– U planu je i rekonstrukcija rasklopne trafo stanice Gornja Puharska. To će poboljšati kvalitet ali i pouzdanost u isporuci struje na području Velikog Palančišta i okolnih naselja – kazao je  za naš list Klincov. On je dodao da će početkom marta biti preciziran početak radova za koji su, kako je potvrdio, obezbijeđena sredstva.

izvor: Avaz

Foto: Giga