Pripadnici prijedorske Policijske uprave, zajedno sa pripadnicima Žandarmerije, u raciji u jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru pronašli su kod lica iz ovog grada čiji su inicijali I.B. pištolj “češka zbrojevka” i 12 metaka, saopšteno je danas iz ove uprave.

Pretresom stambenog objekta koji koristi I.B. pronađeno je 17 pištoljskih metaka, 35 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra, okviri za automatsku pušku, pancirni prsluk, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Lice I.B. je lišeno slobode, a, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U Kostajnici su policijski službenici kod lica E.B. iz Kozarske Dubice i A.S. iz Kostajnice pronašli i oduzeli heroin, a u Prijedoru kod lica S.G. medicinsku drogu. Protiv ova tri lica sudu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o proizvodnji i prometu droge.

O slučajevima nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata obaviještena je komunalna policija.

Na području Policijske uprave Prijedor od 29. do 31. januara realizovane su pojačane planske aktivnosti s ciljem sprečavanja vršenja krivičnih djela, smanjenja ulične prodaje narkotičkih sredstava i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, te kontrole poštovanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije. 

SRNA