20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

UBISTVO POLICAJCA OBILJEŽILO PRVU POLOVINU GODINE (video)

Najnovije vijesti

U Policijskoj upravi Prijedor danas su predstavljeni rezultati rada u prvih šest mjeseci ove godine. Iako je stanje bezbjednosti ocijenjeno kao zadovoljavajuće, ovo je godina koju će i pripadnici prijedorske Policijske uprave, ali i građani, pamtiti po ubistvu policajca Slađenka Tubina. On je, prilikom intervencije u Ljubiji, ubijen iz vatrenog oružja, podsjetio je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

– U narednom periodu ćemo preduzeti sve što je u našoj moći da otklonimo takve mogućnosti, da naše kolege na terenu ne stradaju na taj način. Uprava za teški i organizovani kriminalitet podnijela je protiv lica koje je počinilo pomenuto krivično djelo izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu i navedeno lice se trenutno nalazi u pritvoru – rekao je Vujanović.

U prvoj polovini ove godine dogodile su se 402 saobraćajne nezgode, od kojih je šest sa smrtno stradalim licima, kaže Mario Milašin, načelnik Sektora policije.

– Iz saobraćaja je isključeno 466 vozila ili za 13 odsto više, od čega zbog tehničke neispravnosti 187 vozila, zbog isteka registracije 226  i ostalih razloga 53. Iz saobraćaja je isključeno 1.382 vozača ili za 12 odsto više u odnosu na uporedni period. Zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, isključeno je 1.089 vozača ili za osam odsto više u odnosu na uporedni period. Prosjek je šest vozača dnevno – dodao je on.

Evidentirana su 503 krivična djela, što je za 31 krivično djelo više u odnosu na isti period 2018. godine, istakao je Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije.

– Od ukupnog broja krivičnih djela, 220 ih je izvršeno po nepoznatom izvršiocu. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 543 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 457 lica, od kojih su 145 povratnici, a 11 lica su maloljetnici. Krivičnih djela opšteg kriminaliteta evidentirano je 418, od čega 215 po nepoznatom izvršiocu. Kada je u pitanju struktura ovih krivičnih djela, i dalje je najviše iz oblasti imovinskih delikata – izjavio je Mikanović. U Policijskoj upravi kažu da je povećan broj migranata. Evidentiran je i kontrolisan 491 migrant.

B.D.