19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

UČENICI IZ 30 OSNOVNIH ŠKOLA DOMAĆINI ZA 700 UČENIKA SA KOSMETA

Najnovije vijesti

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da Ministarstvo podržava projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” u okviru kojeg će ove godine učenici iz 30 osnovnih škola biti domaćini za oko 700 učenika sa Kosmeta.

Stojičićeva je tokom sastanka sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovom naglasila da će biti pružena sva potrebna institucionalna podrška u realizaciji projekta, kao i da će u junu biti organizovan prijem u Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Ovaj projekat omogućava djeci da u porodičnom okruženju upoznaju svoje vršnjake i on u kontinuitetu doprinosi konkretnom povezivanju djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske, a prijateljstva koja se uspostavljaju predstavljaju vidljive, značajne i trajne veze između učenika srpske nacionalnosti”, rekla je Stojičićeva.

Arlov je upoznao Stojičićevu o značaju i različitim tehničim detaljima u vezi sa realizacijom projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a koji se ove godine organizuje jedanaesti put.

On je dodao da će od 24. juna do 2. jula oko 700 učenika sa Kosova i Metohije doći u pratnji 68 prosvjetnih radnika, te da će biti raspoređeni kod zainteresovanih porodica u 19 opština i gradova širom Repubike Srpske.

Prema njegovim riječima, biće organizovan i jednodnevni izlet za oko 40 djece srpske nacionalnosti iz zapadne Slavonije.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, kao i o značaju finansijske podrške koju su pružili učenici iz 153 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske za ovaj objekat.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!