3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

Učenici Mašinske škole u projektu “Ja građanin”: ZAMJENOM DOTRAJALE STOLARIJE DO BOLJIH USLOVA ZA OBRAZOVANJE  

Najnovije vijesti

Učenici III-2 odjeljenja Mašinske škole Prijedor u saradnji sa Savjetom učenika odabrali su temu “Energetska efikasnost” za učešće u projektu “JA GRAĐANIN”.

“Konkretno, najveći problem imamo sa dotrajalom stolarijom na zgradi. U našoj zgradi se nalaze dvije javne ustanove, a to su Mašinska i Elektrotehnička škola Prijedor, koje pohađa približno 900 učenika i u kojima je 100 zaposlenih. Stolarija na zgradi je postavljena 1975. godine, a jedan dio je rekonstruisan školske 1999/2000. godine. Trenutna stolarija je izrađena od drvenih okvira, što je vremenom izgubilo prvobitnu vrijednost. U zimskom periodu učenici moraju nastavu pratiti u jaknama, jer temperatura u učionicama zna biti jako niska”, ističu učenici okupljeni u ovom odjeljenju i Savjetu učenika.

Kako ističu, stolarija na fiskulturnoj sali je takođe dotrajala, pa je odvijanje nastave otežano, posebno u zimskom periodu. U razgovoru sa direktorima ostalih škola u gradu i predsjednikom Aktiva direktora saznali su da su jedina škola koja nema zamijenjenu stolariju na zgradi.

“Naše škole su veoma važne za Grad Prijedor i regiju, jer obrazujemo 13 zanimanja i svake godine je sve veća zainteresovanost učenika za upis u naše škole. Osim učenika iz Prijedora, naše škole pohađaju i učenici iz Sanskog Mosta, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i drugih opština. Do sada smo obavili sastanke sa predstavnicima Gradske uprave Prijedor, rukovodstvom Narodne skupštine Republike Srpske, direktorima javnih ustanova, predstavnicima Omladinskog savjeta, a u budućem periodu ćemo održati sastanak sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske”, ističu učenici.

Cilj učenika ove škole je da svi daju svoj maksimum i da zajedno riješe njihov gorući problem posljednjih 10 godina. “Mi smo prepoznali ovaj problem, kako bi budućim generacijama, koji će pohađati naše škole omogućili adekvatne uslove školovanja”, dodaju učenici.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!