Osnovci i srednjoškolci Muzičke škole “Savo Balaban” oslobođeni su plaćanja participacije za april i maj. To je potvrdio Aljoša Novaković, direktor prijedorske Muzičke škole i istakao da na ovaj način rukovodstvo škole želi da izađe u susret roditeljima u ovoj situaciji.

–  Donijeli smo odluku da sve učenike oslobodimo plaćanja participacije za april i maj, a najvjerovanije i za polovinu juna. Profesori će o tome na vrijeme obavijestiti roditelje. Oni roditelji koji su unaprijed uplatili participaciju, neće je plaćati prva dva mjeseca na početku naredne školske godine – pojasnio je Novaković.

Zbog virusa korona, učenici i profesori ove škole, organizovali su nastavu na daljinu i kako kaže Novaković, od prvog dana ovaj način rada sa učenicima dobro funkcioniše.

– Što je najvažnije, sa onlajn nastavom zadovoljni su učenici, profesori, ali i roditelji. Učenici koji su nekada bili slabiji, sada imaju više vremena za vježbanje, tako da mogu reći da se dosta učenika popravilo kada je u pitanju praćenje nastave, slušanje i sviranje – dodao je Novaković.

Maturantima osnovnih škola koji planiraju da nastave muzičko usavršavanje u srednjoj školi, na sajtu Muzičke škole “Savo Balaban” dostupna je video prezentacija “Budi drugačiji”, koju su pripremili učenici ove škole uz pomoć svojih profesora.

– Prošle godine to smo radili tako što smo gostovali u prijedorskim osnovnim školama i oni kod nas. Ali ove godine, zbog vanrednog stanja to nije moguće. Zato smo se odlučili za video prezentaciju. Naši budući srednjoškolci putem ovog videa mogu da se upozanju sa svim onim šta nudi Muzička škola – dodao je Novaković.

Osnovci Muzičke škole “Savo Balaban” sa nastavom završavaju 9. juna, srednjoškolci 10. juna, a maturanti 20. maja. 

M.Šodić

Pogledajte i video prezentaciju Muzičke škole “Savo Balaban” …

PrethodniZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiPOZORIŠTA U PROBLEMU- NIKO NE ZNA KAKO BI GLUMCI TREBALI FUNKCIONISATI NA SCENI