Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

UČENICI OSNOVNE ŠKOLE “VUK KARADŽIĆ” DRUGI FINALISTI

NAJNOVIJE VIJESTI

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Omarske plasirali su se danas u finale kviza “Prijedor, moj grad u Srpskoj” pobijedivši vršnjake iz škola “Petar Kočić” Prijedor i “Kozarac” iz istoimenog mjesta.
Oni će se u finalu takmičiti sa đacima Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora koji su prije dvije sedmice eliminisali vršnjake iz škola “Petar Petrović NJegoš” Busnovi i “Ćirilo i Metodije” Trnopolje.


U ovom, u Republici Srpskoj jedinstvenom kvizu za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole, učestvovalo je 11 od 12 prijedorskih osnovnih škola. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je škola “Vuk Karadžić” iz Omarske, a za sve učesnike po završetku kviza biće organizovan jednodnevni izlet na Kozaru.

Za vrijeme i mjesto finalnog takmičenja, 22. ili 29 aprila, razmatra se više mogućnosti – škola ili društveni dom u Omarskoj, ili sala Pozorišta Prijedor, što će organizatori naknadno utvrditi.


Idejni tvorac kviza je prijedorska škola “Petar Kočić”. Kompanija “Arselor Mital Prijedor” i ove godine u potpunosti finansira kviz, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture i Turistička organizacija grada Prijedora.

izvor: Srna