19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

Učenici promovisali Svjetski dan zdrave hrane

Najnovije vijesti

Prema kalendaru zdravlja 16. oktobar se obilježava kao Svjetski dan zdrave hrane. Promociju zdravog načina života organizovali su učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“. Oni su kroz recitacije, igru i pjesmu, dočarali značaj konzumiranja zdrave hrane sa ciljem da mlađe učenike zaintresuju i objasne šta je pravilna ishrana.

Svjetski dan zdrave hrane u ovoj školi obilježava se već nekoliko godina. Jedan od koordinatora priredbe, učiteljica Vera Polovina ističe da učenici za užinu češće u školi konzumiraju nezdrave namirnice. Smatra da je potrebno podići svijest o značaju zdrave ishrane kod djece.- Ja mislim da se danas učenici ne hrane zdravo. Najviše konzumiraju čipseve, smokije, sokove, a rijetko donose u školu za užinu zdravu hranu. Inače u ovoj priredbi je učestvovalo oko stotinjak učenika nižih razreda, od prvog do petog zajedno sa svojim učiteljicama kroz razne sekcije, ritmičku, mažoret, hor, dramsku, dok su učenici literarne, likovne i modelarske sekcije izlagali svoje radove na panoima – rekla je Polovina

Osnovni cilj obilježavanja ovog dana je promocija zdravih životnih navika, zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane koja je najbitnija za zdravlje učenika jer zdravlje na usta ulazi.

Violeta Repajić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!