16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

UDRUŽENJE „ANEMONA“ PODIJELILO 130 PAKETIĆA

Najnovije vijesti

U susret novogodišnjim praznicima, u Udruženju za pomoć oboljelim od astme i hronične opstruktivne plućne bolesti „Anemona“ nisu zaboravili svoje najmlađe članove. Danas su pred prostorijama Udruženja u Prijedoru organizovali podjelu novogodišnjih paketića, a u ulozi Bake Mraz, i ovog puta, našla se predsjednica „Anemone“, Ilinka Macura:

–  Već deset godina, koliko postoji naše udruženje, praktikujemo prazničnu podjelu paketića sa slatkišima, kojoj se djeca veoma raduju. Ovog puta obezbijedili smo 130 paketića, prvenstveno zahvaljujući pomoći Grada Prijedora, „Karitasa“, „Hleba života“ i nekih prijedorskih privatnika – rekla je Macura.

Među djecom koja su dobila paketić bili su devetogodišnji Stefan Gligić i njegova sestrica Tamara. Stefan od treće godine boluje od astme, a prema riječima majke Dražene, odnedavno su učlanjeni u „Anemonu“.

– Veoma smo zahvalni ovom udruženju i gospođi Macura. Stefan je, u organizaciji „Anemone“, već boravio tri dana na Kozari, a u januaru će sedam dana biti u Banji „Teslić“. To će mu veoma koristiti, jer zbog astme  ima često gušenje – rekla je Dražena Gligić.

Sumirajući godinu na izmaku, Ilinka Macura je naglasila da su veoma zadovoljni realizovanim aktivnostima. Pet puta su organizovali boravak na Kozari, vježbe disanja i astma škole u prirodi, vodili su djecu na more, a već 10. januara, u organizaciji ovog udruženja, 15 mališana odlazi u Banju „Teslić“. Udruženju za pomoć oboljelim od astme i hronične opstruktivne plućne bolesti „Anemona“ ima 700 članova.

D. S.