2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

UDRUŽENJE ,,GROBARI – PRIJEDOR”

Najnovije vijesti

U Prijedoru je održana svečana Skupština Udruženja navijača „Grobari“, na kojoj je podijeljeno 167 članskih karata ljubiteljima ovog kluba. Uručeno je i 20 počasnih članarina za proslavljene sportiste i sportske radnike.

Vjerni navijači Fudbalskog kluba „Partizan“, nakon osnivanja Udruženja, uručili su članske karte najvjernijim pratiocima ovog kluba. Na svečanoj Skupštini podijeljeno je 20 počasnih članskih karata. Ovom događaju prisustvovao je proslavljeni fudbaler Petar Jelić.

-Ja sam na poziv mog prijatelja, gospodina Janjetovića, došao ovdje da dam podršku i smatram da svaki klub koji može da ovako objedini ljude, predstavlja dobru priču. Sigurno da ću svaki put da se odazovem – rekao je Jelić.

Jedan od najstarijih navijača „Partizana“ je Prijedorčanin Dragan Bera koji kaže da je, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja formiranja Udruženja, velika stvar što su mlađi sportisti i ljubitelji fudbala konačno objedinili prijedorske navijače ,,crno-bijelih“.

– Ovo je nešto najljepše što se može desiti, bez obzira o čemu se radi. Nije politika. Nije ništa, ovo je ljubav prema jednom klubu, prema jednim bojama. Tu smo mi stari, stariji od mene, moja generacija, mlađi i djeca od 5 do 6 godina – naglasio je Bera.

U Udruženju ističu da im je, pored pružanja podrške voljenom klubu, cilj aktivno učešće u humanitarnom radu.

-Mi usmjeravamo naše kadrove i navijače da se bave humanim aktivnostima. Pored bavljenja organizovanjem utakmica, mi smo bili na utakmici Viktorija –  Partizan. Bili smo gosti na utakmici Igokea  -Partizan u Laktašima, i imali smo podjelu svetosavskih paketića u područnoj školi u Hašanima – rekao je Janjetović.

 

U okviru sportskog duha i ,,fer igre“, prijedorski navijači će bodriti svoj klub uz poštovanje drugih sportskih kolektiva, a osnova svega je promocija sporta i očuvanje i prenošenje pravih vrijednosti na mlađe naraštaje.

 

I.Pekarić