Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” ove godine obilježava 32 godina postojanja i rada. Tim povodom organizovana je svečanost kojoj su prisustvovali prijatelji i saradnici ovog udruženja. – Mi smo osnovani 29. januara 1988. i od tad pa do danas nikad nismo prestajali s radom. U početku smo se uglavnom bavili borbom za prava naših korisnika, jednokratnim novčanim pomoćima za naše korisnike i kućnim posjetama teže oboljelim. Ali vremenom smo širili spektar naših aktivnosti – prisjeća se početaka Vesna Berić, predsjednik Udruženja “Neven”.

Nekoliko godina kasnije, uvidjela se potreba za Dnevnim centrom, jer su ova djeca nakon završene škole uglavnom ostajala u kućama, kaže Berićeva. Osnivanjem Dnevnog centra unutar “Nevena”, 1998. to se promijenilo, i oni su dobili svoj kutak za druženje, rad i kreativnost. –  Za 32 godine prevaljen je dalek put – dodaje Berićeva, a taj put bi bio daleko teži da nije bilo svih onih koji pružaju pomoć u radu “Nevena”, počevši od Gradske uprave, donatora, brojnih organizacija. Naročitu zahvalnost iz “Nevena” su uputili volonterima koji dolaze u Dnevni centar. 

Pored korisnika koje okuplja “Neven”, nastupili su i  učenici Muzičke škole “Savo Balaban”, OŠ “Branko Ćopić” i mažoretkinje. Priređena je i izložba na kojoj su prikazani brojni likovni radovi i rukotvorine koji su nastali u Dnevnom centru.

Z.J.

PrethodniSDS: „POZIVAMO MIRKA ŠAROVIĆA DA SE OGLASI I SANKCIONIŠE MILANA TUBINA“
SlijedećiUvećanja plata po drugim osnovama ne ulaze u najnižu platu