17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

UDRUŽENJE ZA OČUVANJE TRADICIJE OBILJEŽILO KRSNU SLAVU (video)

Najnovije vijesti

Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora obilježilo je krsnu slavu, Svetog Kirijaka Oštelnika, u narodu poznatijeg kao Miholjdan. Bila je to prilika za druženje i podsjećanje na rezultate postignute u prethodnom periodu.

U udruženju su posebno ponosni na Međunarodni festival folklora „Kozarsko kolo“, koji je ove godine prvi put organizovan, ističe direktor, Željko Šormaz i brojne aktivnosti najavljuje i za naredni period. – Ono što mogu da najavim jeste Svečana akademija, povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, koju ćemo održati 12. novembra u Pozorištu Prijedor. Ja sam prezadovoljan, jer je naše udruženje odgovaralo na sve pozive koji su dolazili sa strane  – dodao je Šormaz.

Slavi ovog udruženja prisustvovao je i gradonačelnik, Milenko Đaković. On smatra da je njegov rad od velikog značaja, jer čuvaju od zaborava našu tradiciju i običaje. – U današnjim vremenima je potrebno da se podsjetimo kako se nekada družilo, kako su se ljudi ponašali i bavili kulturom i umjetnošću tog doba – istakao je Đaković.

Udruženje za očuvanje tradicije osnovano je prije tri godine. Trenutno broji oko 100 članova.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!