Ugovore o stipendiranju potpisalo 119 učenika i studenata

Ugovore o stipendiranju u školskoj 2018/19. godini danas je u Prijedoru potpisalo 119 srednjoškolaca i studenata. Gradska uprava je za te namjene izdvojila 131.400 KM. Na listi novih stipendista Grada Prijedora nalazi se 65 studenata i 54 učenika srednjih škola. Studentska stipendija mjesečno iznosi 120, a učenička 70 KM. Svih 119 stipendista složno je u ocjeni da im je ta pomoć dobrodošla ne samo u finansijskom smislu nego i kao podstrek za dalјi uspješan rad.

– Do sada nisam primao stipendiju, ali ovo mi veoma znači da bih olakšao sebi i svojim roditelјima školovanje u budućem periodu – rekao je student druge godine Pravnog fakulteta u Banjaluci, Stefan Jović.

– Idem u Gimnaziju „Sveti Sava“, jezički sam smjer. Mnogo mi je drago što sam dobila ovu stipendiju i da Grad Prijedor nagrađuje odlične učenike. Ovo će me samo podstaći da još više radim i da i dalјe budem među najbolјima, da se trudim i ostvarim sve svoje cilјeve – poručila je Helena Milojica.

Ugovore s novim stipendistima potpisao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, izrazivši zadovolјstvo nastavlјanjem dugogodišnje prakse, međutim, i podsjetivši da je, amandmanima odbornika na sjednici lokalnog parlamenta, iznos za stipendiranje smanjen sa 400.000 na 300.000 maraka.

– I dalјe ćemo tražiti rješenja i nastojati pomoći studentima i đacima – poručio je Đaković.

Grad Prijedor odranije stipendira 95 studenata, 71 učenika i 25 apsolvenata. Sa novim korisnicima, to je ukupno 310 stipendista ili u novcu 327.000 KM.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!