UGOVORI ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA ZA 15 POVRATNIČKIH PORODICA – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti UGOVORI ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA ZA 15 POVRATNIČKIH PORODICA

UGOVORI ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA ZA 15 POVRATNIČKIH PORODICA

0

Ugovore o dodjeli građevinskog materijala za 15 povratničkih porodica  danas su potpisali Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i korisnici pomoći. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi, po Ramićevim riječima, 165 hiljada maraka. Nakon završetka ovog projekta, to će biti skoro 50 stambenih jedinica koje je obnovilo ovo federalno ministarstvo. Ministar Ramić danas je naglasio da je mnogo lakše djelovati u povratničkim sredinama gdje postoji uspješna saradnja sa lokalnim vlastima. On je najavio i nove projekte. -Prijedor je sredina sa značajnim brojem povratnika i, prema tome, oni povlače značajan iznos sredstava od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica – rekao je Ramić.

Na pomoći se, u ime korisnika, zahvalio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazivši i lično zadovoljstvo što je jednom broju građana Prijedora dodijeljen građevinski materijal za obnavljanje objekata.

-Zahvaljujem se ministru Ramiću prije svega. On  je ministar koji u Prijedor najčešće dolazi s poklonima u rukama. Zadovoljstvo je i mene kao gradonačelnika i ministra što se rješavaju konkretne stvari u interesu naših građana – rekao je Đaković i pozvao građane, koji se do sada nisu prijavljivali na konkurse ovog ministarstva, da to urade. Ajdin Mešić, predsjednik Skupštine grada, podsjetio je na ranije projekte Federalnog ministarstva u Prijedoru, izražavajući nadu da će tako biti i ubuduće. Korisnici danas uručene pomoći odabrani su putem javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica iz dvogodišnjeg programa kojim je do sada bila obuhvaćena rekonstrukcija stambenih objekata u skoro 70 opština i gradova na području cijele Bosne i Hercegovine.

M.Z.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version