UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA ZELENAŠTVO

U okviru akcije „Loan“, službenici Policijske uprave Prijedor danas su na području grada lišili slobode lica inicijala K.G. i K.S. iz Prijedora, za koje se sumnja da su na području grada duži vremenski period vršili krivično djelo zelenaštvo i time oštetili veliki broj građana.

Pored dvojice Prijedorčana, slobode je lišeno i jedno lice na području Brčko Distrikta, inicijala M.T, koje je osumnjičeno za isto krivično djelo. U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licima i pretres stambenih prostora, rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić.

 

– U pitanju je specifično krivično djelo. Praksa je pokazala da veliki broj oštećenih građana ne prijavljuje ovu vrstu krivičnog djela. Stoga  ovim putem pozivamo sve građane koji su eventualno oštećeni, da to prijave policiji u Prijedoru – rekao je Ivanić.

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Goran Mikanović, tvrdi da su prikupljeni značajni i brojni dokazi o počinjenim krivičnim djelima u sferi zelenaštva.

 

– U toku kriminalističke obrade, utvrdićemo okviran ili tačan iznos štete koja je nastupila ovim krivičnim djelom i, u zavisnosti od toga, tužilaštvo će ići sa kvalifikacijom za to krivično djelo – dodao je Mikanović.

 

Akciju „Loan“ izveli su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Prijedor.

I. Pekarić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!