Iako su vanparlamentarna stranka, u Ujedinjenoj Srpkoj smatraju se dijelom skupštinske većine u Prijedoru, i to su iskoristili kako bi predložili amandmane na budžet, saopšteno je na press konferenciji Gradskog odbora ove stranke. Nisu to politički amandmani, već se tiču infrastrukture, obrazovanja, sporta i drugih obalsti u kojima se može napraviti napredak. Iz Gradskog odbora US poručili su da je njihova inicijativa da se u Prijedoru osnuju regionalni centri Instituta za javno zdravstvo RS i Civilne zaštite RS. – U dogovoru sa rukovodstvom Instituta i direktorom CZ RS, koji su kadrovi Ujedinjene Srpske, zajedno sa našim koalicionim partnerima, radimo na dovođenju ove dvije institucije u naš grad. Naš amadman ticao se finasiranja, tačnije da grad svojim sredstvima pomogne da se predstavništva ovih institucija otvore i ovdje – rekao je predsjednik GO US Prijedor Nenad Mejakić.

Iz ove stranke dodali su da su njihovim amandmanima obezbijeđena i sredstva za izgradnju trotoara u Ulici mitropolita Petra Zimonjića, te za rekonstrukciju Ulice majora Milana Tepića.

 Amandmani US ticali su se i povećanja iznosa za finasiranje Rudarskog fakulteta, finansiranja naučno-istraživaćkog rada, a zajedničkim amandmanom koalicionih partnera  obezbijeđeno je i 100.000 KM za izgradnju studentskog doma, poručuju iz ove stranke. U ovoj stranci smatraju da su gradske vlasti veoma malo radile na polju nauke i obrazovanja.

– Te oblasti nisu bile u fokusu, ali samo nauka, istraživanje i obrazovanje daju neku novu vrijednost. A nova vrijednost daje novi kapital. Ova izdvajanja su još uvijek ispod evropskih i svjetskih izdvajanja za nauku i obrazovanje. Ali neka ovo bude bar simboličan pomak ka nekon krajnjem cilju koji želimo postići kroz par godina – poručio je sekretar GO US Prijedor Žarko Kovačević.

Ujedinjenoj Srpskoj pristupila je i poznata prijedorska stonoteniserka Sanja Erceg. – Ovo je mlada stranka koja prepoznaje i cijeni prave vrijednosti. Tako i sport. Uzmimo samo da je ova stranka predložila da se povećaju sredstva za vrhunski sport u Prijedru. A ja znam sa kakvim se sve poteškoćama i problemima susreću sportisti i sportski klubovi – rekla je Ercegova.

Iz ove stranke je poručeno da je njihov prijedlog bio da se povećaju sredstva za  finansiranje vrhunskog sporta, kao i da je njihovim amandmanom grant za  sportske klubove povećan sa 300.000 KM na 400.000 KM.

KV

Prethodni“PRIJEDORPUTEVI” IZVOĐAČ RADOVA NA DOVRŠETKU VATROGASNOG DOMA
SlijedećiU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”