Sa svečane sjednice Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, kojom su obilježene dvije godine od osnivanja ove stranke u Prijedoru, poručeno je da su zadovoljni svojim radom te da žele biti partner građanima Prijedora.  U narednoj izbornoj godini očekuju ulazak u  gradski parlament.

– Očekujemo da političke stranke okupljene oko SNSD-a daju gradonačelnika, da pobijedi zajednički kandidat, a da Ujedinjena Srpska dobije svog odbornika ili odbornike u lokalnom parlamentu. To su neki realni ciljevi i mislim da će biti ostvareni – rekao je Nenad Mejakić, predsjednik GO Ujedinjena Srpska Prijedor.  

Marinko Dragišić, potpredsjednik US i narodni poslanik, pohvalio je Gradski odbor u Prijedoru i dodao da im svakodnevno pristižu novi članovi. Ponovio je da u gradu na Sani očekuju najmanje jednog odbornika. Slična očekivanja imaju na cijelom području Srpske.

– Naši planovi su veliki, s obzirom da smo u većini opština i gradova u RS formirali svoje odbore. Plan je da u svim opštinama imamo po odbornika, da participiramo u vlasti. Naš cilj je stotinu odbornika na nivou Republike Srpske – poručio je Dragišić.

Ujedinjena Srpska broji preko 600 članova, a sinoć je članske kartice dobilo njih stotinu. Mjesni odbori Ujedinjene Srpske pokrili su, po riječima Mejakića, 80 odsto teritorije Prijedora.

M. Z.  

PrethodniUSKORO ZAVRŠETAK RADOVA NA IZGRADNJI VATROGASNOG DOMA U KOZARCU
SlijedećiPENZIONERI: RASPODJELA POMOĆI BEZ I JEDNE PRITUŽBE (video)