Ujedinjena Srpska: Više brige o prevenciji  i promociji zdravlja (video)

Ujedinjena Srpska će u razvoju zdravstvenog sistema staviti akcenat na prevenciju i promociju zdravlja, istakla je dr Aleksandra Brezičanin, kandidat ove političke partije za NS RS. Ona je podsjetila da se danas bilježi veliki procenat oboljenja radno aktivnog stanovništva. Faktori koji utiču na to, po njenim riječima, su brojni, od neredovne  ishrane do stresova, a najčešća oboljenja su kardiovaskularna i maligna, navela je Brezičanin.

Jovana Mastikosa, kandidatu ove stranke za NS RS,  istakla je da će se zalagati za edukaciju građana o potrebi preventivnih pregleda.

Građani su po pitanju čuvanja zdravlja često neodgovori sami prema sebi i svojoj porodici. Neodlaskom na redovne preglede izlažu se velikom riziku, ali i troškovima liječenja kada bolest već uzme maha, rekla je Tijana Bereta kandidat Ujedinjene Srpske za NS RS.

Svi moramo imati na umu da je neophodno voditi brigu o vlastitom zdravlju, a zdravstveni sistem mora biti tako organizovan da vodi brigu o zdravlju svakog čovjeka pa i kroz prevenciju od raznih bolesti, rečeno je, između ostalog, na ovoj  konferenciji za novinare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!