Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

UKINUTA ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAŠTITE OD POPLAVA

NAJNOVIJE VIJESTI

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković stavio je van snage odluku o proglašenju prvog stepena pripravnosti zaštite od poplava na području grada koja je donesena 8. marta kada je vodostaj Sane iznosio 420 centimetara, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu.
Odluka je stavljena van snage zbog trenutne meteorološke situacije i predviđanja da u narednom periodu neće biti intenzivnih padavina koje bi mogle uzrokovati nagli rast vodostaja vodotokova na području Prijedora.

Van snage je stavljena i odluka kojom se obavezuju svi nadležni subjekti da preduzimaju mjere asanacije stanja i otklanjanja posljedica u zonama koje su bile zahvaćene poplavama.

Vodostaj rijeke Sane jutros je iznosio 310 centimetara i ima trend pada s obzirom na intenzitet padavina na području Prijedora i na slivnom području vodotoka Sane.

U Odsjeku za civilnu zaštitu potvrđuju da se stanje u zonama naselja u kojima je došlo do zaplavljivanja normalizuje, da su se plavne vode povukle i da su sve putne komunikacije na području grada prohodne.

“Voda se još zadržava u prirodnim depresijama, a vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice takođesu u padu tako da nema ugroženih objekata u zonama ovih vodotokova”, dodaje se u saopštenju.

izvor: Srna

foto: Giga