5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

UKINUTO STANJE VANREDNE ODBRANE OD POPLAVA (video)

Najnovije vijesti

Vodostaj Sane opada i u 17 časova iznosio je 385 centimetara. Voda se povlači iz poplavljenih područja. Ima je još u depresijama, ali se konstantno vrši ispumpavanje. Počela je i sanacija poplavom ugroženih područja.

– U ponedjeljak će početi ispumpavanje bunara, koji su napunjeni plavnom vodom. Oni koji imaju potrebu za tim, mogu se javiti na broj telefona 123 do ponedjeljka. Štab je donio odluku da se van snage stavi odluka o proglašavanju stanja vanredne odbrane od poplava i da se pređe u normalan rad – dodao je Đaković.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja izvršila je dezinfekciju stambenih i pomoćnih objekata, rekla je doktor Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

– Od sutra nastavljamo redovne aktivnosti. Broj na koji se naši građani mogu javiti je 052/238-104. Ovim putem apelujem na građane da prije pozivanja naše službe odrade mehaničko čišćenje prostorija, jer je efekat dezinfekcije bolji i uspješniji. Što se tiče zaraznih bolesti, stanje je zadovoljavajuće – rekla je ona.

Na terenu su i radnici Komunalnog preduzeća. Sutra će početi sa odvozom kabastog otpada, naglasio je direktor „Komunalnih usluga“, Dujo Milanko.

– Nama su povjereni i poslovi zbrinjavanja uginulih životinja. Jedan takav slučaj smo imali danas. Krenuli smo sa pranjem ulica – kaže Milanko.

Kada je u pitanju snabdijevanje grada električnom energijom, ono je uredno, potvrdili su iz prijedorske „Elektrodistribucije“.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!