16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

UKUPNA RАSVIJETLJENOST KRIVIČNIH DJELA 90 ODSTO

Najnovije vijesti

“Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano je  povoljno stanje bezbjednosti“, ocijenio je danas Dragan Milojica, načelnik PU Prijedor, na redovnoj press konferenciji,  na kojoj su prezentovani rezultati rada za protekli mjesec. U aprilu je evidentirano 70 krivičnih djela, a ukupna rasvijetljenost iznosi 90 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Goran Karan rekao je da je u aprilu evidentirano pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta. Sva su koruptivnog karaktera.

Policijska uprava Prijedor u aprilu je evidentirala tri krivična djela i osam prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U izvještajnom periodu realizovana je akcija kodnog naziva „Bambi“ čiji je rezultat lišenje slobode tri lica, pronalazak i  oduzimanje 640 grama marihuane i novca u iznosu od 13.000 KM i 550 evra koji se dovodi u vezu sa prometom opojnih droga.

Načelnik Sektora policije, Zoran Jež rekao je da je u prošlom mjesecu  iz oblasti javnog reda i mira evidentiran 51 prekršaj i da je u tom segmentu održano stabilno stanje. Svi javni skupovi održani na području operativne nadležnosti Policijske uprave protekli su bez bezbjednosnih incidenata. Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 89 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtnih posljedica.

Jež je istakao da Policijska uprava Prijedor povodom održavanja maturskih proslava realizuje niz aktivnosti u saradnji sa relevantnim subjektima kako bi se okupljanja maturanata, maturske proslave i drugi događaji vezani za  završetak školske godine održali bezbjedno za sve učesnike. Jež je pozvao učenike da se na navedenim proslavama ne ponašaju na način kojim bi narušili javni red i mir i ugrozili svoju  ili bezbjednost drugih učenika, a posebno je pozvao nastavno osoblje i roditelje da preduzmu potrebne mjere kako bi završetak školske godine protekao bez neželjenih posljedica.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!