-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

ULICA VUKA KARADŽIĆA: PROBLEMI ZGRADE NA BROJU  24

Najnovije vijesti

Rekonstrukcijom Ulice Vuka Karadžića, između ostalog, predviđena je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. Medjutim, stanari zgrade na broju 24 smatraju da su izostavljeni iz ovog dijela projekta te strahuju da bi mogli ostati bez vode.

img_0287
Mirko Šević, stanari zgrade na broju 24

– Želim da obavijestim nadležne i izvođača radova da ova zgrada postoji i da za nju nije napravljen kanalizacioni priključak, kao ni priključak za pitku vodu. To nas je zbunilo i gdje god smo pitali, kažu nam: biće. Izvođač nam je rekao da to nemaju u projektu, kao što imaju za sve ostale zgrade – rekao je Mirko Šević, jedan od stanara.

stanko-markovic

Stanko Marković, koordinator za projekte infrastrukture grada Prijedora, rekao je da je rekonstrukcijom urađen centralni vodovodni vod, a stanari su dužni sami da naprave šaht i priključak na instalaciju zgrade, te po potrebi prilagode navedene instalacije.

– Problem je što neko i dalje smatra da su zgrade državno vlasništvo, a pritom zaboravljaju da su one privatizovane i da o njima treba da se brinu oni koji su kupili stanove – dodao je Marković. On je naveo da je dosad ova zgrada bila priključena na vodovod na nepropisan način, direktno na mrežu, bez šahta i mjernog instrumenta.

img_0284

Stanarima ove zgrade Vodovod je izašao u susret i vlastitim sredstvima napravio šaht i ugradio vodomjer, iako je, po Odluci o vodovodu i kanalizaciji, to obaveza vlasnika objekta ili zajednice etažnih vlasnika. Na stanarima je da zgradu priključe na šaht, ali kako kaže Šević, teško da će tri porodice, koliko ih živi u ovoj zgradi, same moći da snose troškove radova.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga