Iako se većina građana u izolaciji pridržava mjera zabrane, ima i onih čije je ponašanje krajnje neodgovorno i koji situaciju nisu shvatili ozbiljno. Zato iz Komunalne policije apeluju na građane da, ukoliko primijete da neko iz njihove okoline krši odredbe Štaba za vanredne situacije, da takav slučaj prijave na brojeve telefona 052/216-988 ili 066/863-819.

 – Upozoravam naše građane da moraju najozbiljnije shvatiti ovu situaciju. Moraju shvatiti da ugrožavaju sebe, svoju porodicu i sve ljude oko sebe. Moraju shvatiti da su oni koji su izolaciji, u stvari, u kućnom pritvoru. Oni to ne shvataju i zovu nas, uz neopravdane izgovore, kao što je bio jedan slučaj kada je žena nazvala i rekla kako je morala izaći da registruje kola – rekao je Darko Avramov, šef Odsjeka Komunalne policije.

Nedavno smo bili svjedoci slučaja kada je čovjek iz Novog Grada, koji je takođe trebao biti u izolaciji, zatečen u Prijedoru, što je izazvalo burne, uglavnom, negativne reakcije. Gradonačelnik, Milenko Đaković, najavio je strože kazne za nesavjesne građane.

– Takve će, nadam se, uskoro odvajati u karantin. Vršimo pripreme za organizovanje tog tipa karantima, kako bi kaznili pojedince, koji su neposlušni i neodgovorni – dodao je Đaković

Propisane kazne za one koji ne poštuju mjere izolacije su 1.100 KM.

B.Dakić

PrethodniBESPLATAN BROJ ZA PRIJAVU UOČENIH NEPRAVILNOSTI
SlijedećiSTIGLO I PROLJEĆE