Protiv tradicionalno neugodnog protivnika, “Slavije” iz Istočnog Sarajeva, u 6. kolu šampionata Republike Srpske, fudbaleri “Rudar Prijedora” odigrali su nerješeno 1:1. Rano vođsvo “Rudar Prijedora” uslijedilo je u trećem minutu kad je gol postigao Ervin Ćatić. Nastavak igre nije donio zanimljiv fudbal, a u  38. minutu gosti su preko Ljubiše Berjana pogodili mrežu nespretnog golmana Nemanje Petrovića za izjednačenje 1:1, a u poslednjim sekundama prvog poluvremena su mogli i do vođstva  ali je Petrović uspio  izboksovati loptu. U 81. minutu Draško Lolić nije realizovao jedanaesterac a na odbijenu loptu reagovao je Ćatić i promašio okvir gola. Trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac žali za propuštenim prilikama i napominje da u timu nije bilo Demira Jakupovića i Novice Petrovića, a povrijeđen je i Nemanja Pekija dok je Srboljub Jandrić igrao sa povišenom temparaturom.

Dragan Radović, trener “Slavije”, naglašava da je njegova ekipa mlada i sastavljena deset dana pred početak prvenstva. Kaže da su primili naivan gol i nisu iskoristili šanse.

Sa 4 pobjede i 2 remija, iz šest kola, fudbaleri “Rudar Prijedora” su uknjižili 14 bodova i trenutno su na drugom mjestu. Sa bodom više lider je “Zvijezda 09”.

Sutra, utorak, od 16 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru, u Kupu BiH, gostuje ekipa “Tekstilac Kort” iz Derevnte.

M.Bogun

PrethodniAKTIV MLADIH SDS-a: KONFERENCIJA O POLOŽAJU MLADIH (VIDEO)
SlijedećiŽENA AKTIVIRALA RUČNU BOMBU I ZADOBILA TEŠKE POVREDE