2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

UNIKATNE DEKORACIJE PRIJEDORČANKE TANJE LATINOVIĆ

Najnovije vijesti

Ideja i kreativnosti u životu naše sugrađanke Tanje Latinović (28) nikada ne manjka. Tu crtu je kaže, povukla od svoje majke, a još više usavršila kao vaspitačica u Dječijem vrtiću „Radost“, gdje zaista ima od koga da uči.

Iako zaposlena i majka jedne dobre bebe Anđelije, u svom hobiju pronašla je priliku da svima predstavi svoju kreativnost, ali i da razveseli ljude oko sebe, a posebno mališane i njihove roditelje. Svoje slobodno vrijeme ispunjava praveći dekorativne pozadine od papira. – Sve je počelo prošle godine kada smo krstili našu kćerku. Imala sam želju da to bude posebno, pošto smo se moj suprug Dragan i ja sa Anđelijom prvi put ostvarili kao roditelji. Imala sam viziju šta bih htjela, a pošto mi to niko nije mogao realizovati, odlučila sam da stvar uzmem u svoje ruke i to napravim sama. Tako je i bilo, a na slavlju svi su bili oduševljeni – priča Tanja.

U kućnoj atmosveri, dok provodi vrijeme sa svojim mužem i kćerkicom, Tanja se posveti svom hobiju. Pretežno su to cvjetne ili tematske pozadine, kako kaže, postupak rada zavisi od težine pozadine, a to je uglavnom do pet dana. – Pred toga što je Anđelija prava beba, pored koje imam vremena za sebe i za izradu dekoracija, velika podrška mi je moja porodica, koja mi pomaže kada mi je to potrebno. Dekoracije izrađujem sama, pustim mašti na volju, a kada su finese u pitanju, moram da priznam, suprug mi pomaže – dodaje ona.

U razgovoru sa nama, Tanja kaže kako se voli osjećati korisnom, pomagati starijima i djeci, te se zbog toga jednostavno morala pokrenuti. A, ručni rad je neizmjerno vrijedan, jer njene marljive ruke koje ga stvaraju, rade to sa puno pažnje i ljubavi. – Rad sa djecom me ispunjava. To je najljepši posao na svijetu. Kao vaspitačica moram da budem kreativna u svom poslu, u svakom smislu. Kada je moj hobi u pitanju, veliku olakšicu u osmišljavanju novih ideja mi je donio moj posao. Ja, inače, nisam ljubitelj ponavljanja – kaže Tanja.

Ona je svoj hobi pretvorila u posao, pokrenula je mali porodični biznis. Otvorila je Bebi-šop “Mašnica” u Prijedoru, gdje naši sugrađani pored njenih unikatnih dekoracija za slavlja, mogu pronaći sve za svoje mališane.

Tanja voli da usreći nekoga svojim radom, a svima preporučuje da ako imaju neki talenat, da ga ne zapostavljaju i da rade ono što vole.

M.Stegić