16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

UNIKATNI BROŠEVI MILKE JOVANOVIĆ

Najnovije vijesti

Broš je nakit koji obožavaju žene širom svijeta: on je upečatljiv, lako se kombinuje i pristaje svima. Nekada su bili rezervisani za naše bake, elegantne kompletiće, šalove i šešire koje su uljepšavali svojim ljupkim izgledom. Unikatne broševe, već duže vrijeme izrađuje naša sugrađanka Milka Jovanović (31).

Stotinu perlica pomno sašivenih u vrlo moderan i unikatni Milkin broš, definitivno će promijeniti vaše dosadašnje mišljenje o ovom, pomalo zaboravljenom, komadu nakita. – Nisam ja preko noći došla na ideju da nešto sama napravim. Oduvijek sam radije sebi sama nešto napravila, nego kupila gotovo. Volim stvari koje su personalizovane, a to su upravo moji broševi. Svaki je unikatan i drugačiji od prethodnog, a njegov konačan izgled zavisi od mog trenutnog raspoloženja – kaže Milka.

Oduvijek je imala kreativnu crtu u sebi.  Njezin nakit mogu nositi djevojčice, djevojke i žene u dnevnim ili večernjim varijantama, nezavisno o godišnjem dobu. Svaki je komad unikatan, a izrađuje i elegantne i otkačene komade, ali svakako najviše pažnje zauzimaju oni broševi koji su u obliku slova.

Ako ih nosite, čak i u najobičnijoj odjevnoj kombinaciji, sigurno nećete proći neprimijećeno.  – Moj nakit je rađen s ljubavlju. Inspiracija dođe sama. Čak mi nekada i drugarice daju savjete,  što mi pomogne  da   smislim   nešto   novo   i  drugačije. Ne pratim modne trendove, mislim da svaka žena treba da nosi ono što joj se sviđa i što joj lijepo stoji i u čemu se lijepo osjeća – dodaje ona.

To je jedan od njenih aduta koji je vodi do stvaranja prekrasnih, nosivih i prepoznatljivih modnih dodataka. Milka je mlada majka dva sina. I pored silnih obaveza u toku dana, ovaj hobi je baš ispunjava. – Izlagala sam svoj nakit na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja” i to mi je bilo baš lijepo iskustvo. Voljela bih da je češće tih manifestacija u našem gradu, jer tako smo u prilici da našim sugrađanima predstavljamo svoj rad – kaže Milka.

Njeni su broševi gotovo u pravilu veseli, a ipak primjereno elegantni. Sve u svemu, zasigurno će ih mnoge dame primjetiti.

M.Stegić