Prijedorske srednje škole  ponudile su čak pet novih zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola, kojih je na polugodištu bilo 573. Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor, kaže da su u većem broju zanimanja „poslušali“ zahtjeve privrede. Novina su  kombinovana odjeljenja, pa tako Srednjoškolski centar Prijedor kombinuje po 12 učenika hemijskih i grafičkih tehničara.

–  To je nešto novo, jer dosad nismo imali ponudu grafičkog tehničara. Elektrotehnička škola ima novo zanimanje, to je tehničar multimedija, a Mašinska škola će, na zahtjev „Kolektora“, firme koja i u Prijedoru ima svoj pogon, školovati jedno odjeljenje alatničara. To je novo zanimanje koje je, ove godine, ušlo u naše škole. U Ugostiteljsko-ekonomskoj školi imamo poslovnog informatičara i po prvi put zanimanje kulinarski tehničar – kaže Soviljeva.

Mašinska, Ugostiteljsko-ekonomska škola i Srednjoškolski centar Prijedor, prema planu upisa, dobili su po pet odjeljenja sa 24 učenika, dok će Elektrotehnička škola, Gimnazija i Poljoprivredna škola upisati po četiri odjeljenja s istim brojem učenika. Prema naznakama iz resornog ministarstva, upis bi trebalo da počne 15. juna, nakon što dobiju svjedočanstva učenika devetih razreda, jer se bodovanjem zauzimaju  pozicije na rang-listama.

M. Z.

PrethodniUGOSTITELJI SE UVELIKO PRIPREMAJU ZA RAD
SlijedećiDODIK: Medijski radnici dobiće novčani podsticaj