2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

UPOZORENJE: Lažna nagradna igra u ime Trgovačkog lanca „Tropic“ kruži internetom

Najnovije vijesti

Posljednjih nekoliko dana društvenom mrežom Facebook kruži lažna nagradna igra u ime Trgovačkog lanca „Tropic“. Lažna Facebook stranica koja se predstavlja kao ovaj trgovački lanac, u svom nazivu ima nepravilnosti, a to je najčešće slovo „c“ (Tropicc).

 

„Ovo nije prvi put da se susrećemo sa lažnim profilima na društvenom mreži Facebook, koji u naše ime obmanjuju Facebook korisnike, obavještavajući ih da su srećni dobitnici poklon vaučera u iznosu od 200 KM. Evidentno je da mi nismo organizatori ove nagradne igre, jer ni u kojem slučaju ne bismo tražili lične podatke, niti fotografije lične karte, s obzirom na to da je ovo protivno svakom zakonu. U postupku smo prijave zloupotrebe imena našeg brenda nadležnim organima,“ navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg Trgovačkog lanca „Tropic“.

Oficijelne Facebook stranice trgovačkog lanca „Tropic“ su https://www.facebook.com/tropicisplatise/ i https://www.facebook.com/TropicBijeljina/ i to su jedine stranice na kojima se objavljuju informacije o nagradnim igrama koje organizuju. Sva važna i zvanična obavještenja se uz Facebook stranice objavljuju i na oficijelnoj internet stranici www.tropic.ba.

Iz Trgovačkog lanca „Tropic“ poručuju da se ograđuju od lažne nagradne igre i mole sve Facebook korisnike kojima u dolazno sanduče pristigne poruka obavještenja da su srećni dobitnici, da iste poruke odmah obrišu i ne dostavljaju lične podatke niti fotografije svojih ličnih dokumenata.

K.V.