18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

URUČENA POMOĆ ZA 98 ROMSKIH PORODICA

Najnovije vijesti

Udruženje Roma grada Prijedora organizovalo je danas podjelu paketa za 98 romskih porodica. Pakete pomoći sa osnovnim prehrambenim i higijenskim proizvodima obezbijedila je Gradska uprava Prijedor.

To će dobro doći Romima, od kojih je većina nezaposlena, ističu u udruženju. Jedan od njih je Halil Šalja. U domaćinstvu ih je petoro, od kojih troje djece. “Znači nam mnogo ova pomoć. Ne radimo nigdje i nemamo primanja. Tražim posao, ali dosad nisam uspio da se zaposlim”, rekao je Šalja.

“Zahvalni smo na ovim paketima. Oni mnogo znače romskim porodicama koje žive u teškim uslovima. Ovo nije jedini vid pomoći koju nam Grad pruža. Gradska uprava nam izlazi u susret u rješavanju naših gorućih problema, a to su stanovanje i zapošljavanje”, rekao je predsjednik Udruženja Roma, Ramo Salešević.

Paketi sadrže osnovne namirnice poput brašna, ulja, tjestenine, konzervi, te higijenske potrepštine neophodne svakom domaćinstvu. Na području Prijedora  živi oko 800 Roma. Osnovnu školu pohađa 65 romskih učenika, a srednju osmoro.

D. S.