6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

URUČENE DIPLOME SEDMOJ GENERACIJI STUDENATA VISOKE MEDICINSKE ŠKOLE

Najnovije vijesti

Svečanim uručenjem diploma za 200 diplomaca promovisana je Sedma generacija studenata Visoke medicinske škole u Prijedoru. Student generacije je Luka Matijević, diplomirani fizioterapeut.

Ova visokoškolska ustanova u našem gradu trenutno školuje buduće medicinare na studijskim programima: sanitarno i medicinsko laboratorijsko inženjerstvo, radna terapija, fizioterapija i zdravstvena njega.

Direktor škole Radenko Stijepić rekao je da je veliko interesovanje za studije pokazatelj opravdanosti njenog postojanja. – Ovo je obrazovna ustanova koja je značajna, ne samo za grad Prijedor, već i za čitavu regiju i Republiku Srpsku. Naši su svršeni studenti rado viđeni zaposleni zdravstveni radnici u kliničkim centrima, bolnicama i banjama i imamo visoke ocjene za njihov rad – rekao je Stijepić.

On je dodao da to, ipak, nije dovoljno, jer škola mora imati svoju zgradu kako bi se dalje razvijala. To će u narednom periodu biti primarni cilj, a postoji obećanje od Gradske uprave da će se raditi na pronalaženju adekvatnog rješenja.

 

M.Stegić