9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

URUČENI SERTIFIKATI HRANITELJSKIM PORODICAMA (video)

Najnovije vijesti

U Centru za socijalni rad Prijedor danas su uručeni sertifikati za osam polaznika, koji su prošli kroz obuku za hranitelje. Ovim je prijedorski Centar počeo obilježavanje Dječije nedjelje, koju svake godine organizuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Na evidenciji Centra za socijalni rad Prijedor nalazi se 60 djece bez roditeljskog staranja, od čega je njih 40 smješteno u hraniteljske porodice, dok se 20 nalazi u specijalizovanim ustanovama. – Naš Centar promoviše i podržava hraniteljstvo, kao jedan od najhumanijih vidova zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja. Sertifikati su uručeni licima koja su uspješno prošla kroz petnaestodnevnu obuku, sačinjenu od deset modula i koju su vodila stručna lica – rekao je Branislav Vujasin, direktor ove ustanove.

Gradska uprava Prijedor zalaže se da pitanje dječije zaštite bude što kvalitetnije riješeno, a to čini i kroz podršku Centru za socijalni rad, poručio je gradonačelnik, Milenko Đaković koji je uručio sertifikate polaznicima ove obuke. – Nastavićemo i dalje sa svim oblicima pomoći Centru. To je neprekidan proces koji traje i svake godine se uvećavaju sredstva neophodna za tu namjenu – poručio je Đaković.

U Centru za socijalni rad, u sklopu obilježavanje ove Dječije nedjelje, biće organizovana i kreativna radionica za djecu, te okrugli sto na kojem će se razgovarati o daljem putu djece koja sa punoljetstvom izlaze iz sistema hraniteljstva.

Z.J.