Tom prilikom gradonačelnik Milenko Đaković i Elvir Čaušević, koordinator Projekta i predsjednik Udruženja „Progres“ iz Sarajeva, potpisali su Memorandum o zajedničkoj implementaciji Projekta u 2018. godini. Od osam polaznika koji su prošli šestomjesečnu obuku u protekloj godini, sedmoro je ostalo u radnom odnosu.

Elvir Čaušević, koordinator Projekta i predsjednik Udruženja „Progres“ iz Sarajeva

– Mi smo dosad u prijedorskoj regiji dali šansu za 68 mladih nezaposlenih ljudi, uglavnom u sektoru zanatskih zanimanja, da prođu kroz ovaj proces obuke. Kad gledamo kroz neto sredstva za sufinansiranje, u kojem učestvuju Udruženje „Progres“ i Grad Prijedor, to je oko 150.000 KM – rekao je Čaušević.

On je dodao da se nastavlja pilot-aktivnost stipendiranja učenika koji pohađaju zanatske smjerove.

gradonačelnik Milenko Đaković

– U šest godina, koliko traje naša saradnja, 48 mladih ljudi prošlo je kroz ovaj program obuke, a 80% njih je ostalo zaposleno kod poslodavaca koji učestvuju u Projektu – rekao je gradonačelnik Đaković, koji je pohvalio saradnju sa Udruženjem „Progres“.

Ovim projektom obuhvaćeno je deset regija u BiH u kojima je u sufinansiranje praktične obuke uloženo 1.400.000 KM. Podršku Projektu daje Fondacija “Wings of Hope”, uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Z. Jelić

foto: Giga

PrethodniSTONI TENIS: NAJBOLJI „PRIJEDOR“ I MILOŠ RADULOVIĆ
SlijedećiPRIJEDOR PREDNJAČI U IMUNIZACIJI DJECE (VIDEO)