Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i direktor građevinskog preduzeća “Gratod” iz Banjaluke Srđan Todorović potpisali su ugovor o izgradnji zgrade sa 20 stanova za najugroženija izbjegla i raseljena lica u Prijedoru, čija je vrijednost 1,2 miliona KM.Čordaš je istakao da se zgrada gradi u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara /CEB2/, te da početak radova očekuje krajem ovog mjeseca.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će se korisnici, koji pripadaju najugroženijim kategorijama izbjeglih i raseljenih lica, već iduće godine moći useliti u nove stanove”, rekao je Čordaš.

Implementator projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja na prostoru Republike Srpske je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica.

Ukupna vrijednost projekta za područje Republike Srpske iznosi 29.178.194 evra, od čega je 18.169.413 evra kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 evro doprinos lokalnih zajednica, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice.

“Korisnici kolektivnih vidova smještaja najugroženija su kategorija raseljenih lica i izbjeglica, zbog čega je projekat CEB2 kojim će biti riješeno njihovo stambeno pitanje, jedan od najhumanijih kada se govori o zbrinjavanju izbjeglica, raseljenih lica i povratnika”, navedeno je u saopštenju.

Realizacijom ovog projekta biće stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije porodice, kroz 18 potprojekata u 15 gradova i opština na prostoru Srpske.

Projekat se odnosi na lokalne zajednice Derventa, Doboj, Trebinje, Foča, Gradiška, Kozarska Dubica, Prijedor, Modriča, Bijeljina, Bratunac, Zvornik, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac, Rudo i Višegrad.

izvor: Srna

PrethodniPRED NAMA “DANI ZIME NA KOZARI”
SlijedećiPOTPISANI UGOVORI SA 127 NOVIH STIPENDISTA (FOTO i VIDEO)