Predstavnici Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor i privrednici iz ovog grada posjetili su Osnovnu školu “Dositej Obradović”, gdje su se sastali sa direktorom, Ginom Gruban. Obećali su donaciju za zamjenu podova u učionicama. To je posebno obradovalo rukovodstvo i zaposlene u toj obrazovnoj ustanovi, jer su postojeći podovi stari i dotrajali.

 – Učenici mogu da se povrijede, a podovi se ne mogu ni održavati kako treba. Zahvalna sam na svakoj donaciji – dodala je Grubanova.

Ona se za pomoć obratila Šumskom gazdinstvu u Prijedoru, nakon čega je direktor tog gazdinstva i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, Saša Bursać, razgovarao sa pojedinim privrednicima i odbornicima u lokalnom parlamentu, koji su obećali donaciju ovoj školi. Bursać smatra da bi slične akcije trebale biti realizovane i u drugim obrazovnim institucijama, koje se ne mogu pohvaliti dobrim uslovima rada.

– Ovim putem pozvao bi direktore osnovnih, ali i srednjih škola da se jave za ovakve probleme. Vidjeli smo da ovdje ima problema i sa mokrim čvorovima, a sada kada imamo problem sa ovim virusom, mokre čvorove ne bi trebali dovoditi u pitanje. Treba to da bude funkcionalno – smatra Bursać.

Istog mišljenja je i Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada. On  smatra da je previše sredstava utrošeno za sanaciju škole u Rasavcima i da se taj novac mogao raspodjeliti na druge škole.

– U narednom periodu moramo svi zajedno naći način i mogućnost da odredimo prioritete i da se ne dešavaju ovakve stvari. Mi nemamo novca za bacanje i težićemo da se svaka marka utroši tamo gdje je neophodno – istakao je Pavlović.

Osnovnu školu “Dositej Obradović” pohađa 670 učenika. Od toga je njih 450 u centralnoj školi.

B.D.

Prethodni„Procvjetao“ mali trg i prijedorske ulice (video)
SlijedećiJEDNOGLASNA PODRŠKA NEŠIĆU ZA PREDSJEDNIKA