Naredne godine očekuje se završetak radova na izgradnji vatrogasnog doma u Kozarcu. Potvrdio je ovo Mustafa Fazlić, komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva i dodao da će im ovaj objekat i te kako olakšati rad.

– Imaćemo ovdje garažni prostor, smještajni prostor, prostor za dežurnog vatrogasca. Imaćemo na spratu salu za sastanke, spavaonu, a nadam se da ćemo imati i teretanu – istakao je on.

Da je izgradnja ovog doma od velikog značaja smatra i Mesud Trnjanin, mještanin Kozarca. Podsjeća da je ovo jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Bosni i Hercegovini. – Ovo je drugo po starosti dobrovoljno vatrogasno društvo. Prvo je bilo u Tešnju formirano, a drugo ovo u Kozarcu i ima svoju dugu tradiciju – dodao je Trnjanin.

Radove na izgradnji doma obišao je i gradonačelnik. Milenko Đaković ističe da je Grad prepoznao značaj izgradnje pomenutog objekta, te je iz budžeta za tu namjenu izdvojeno 100.000 KM. – Ovdje je do sada investirano oko 180.000 KM. Dio sredstava obezbijedilo je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, a pomogli su i građani sa ovih prostora. Priključio se i Grad Prijedor i obezbijedili smo 100.000 KM za nastavak gradnje vatrogasnog doma – rekao je Đaković.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kozarcu trenutno broji 77 radnika.

B.D.

PrethodniBrže i lakše do uštede –Dupli bodovi u Tropic i mojMarket trgovinama
SlijedećiUjedinjena Srpska: cilj 100 odbornika na nivou RS (video)