USPJEŠNO ZAVRŠENE VIVA RADIONICE U PRIJEDORU (FOTO+VIDEO)

U Kinu “Kozara” održane su tri Viva radionice “Od ideje do realizacije”, a kao rezultat istih, snimljen je dokumentarni film koji govori o unutrašnjoj borbi između dobra i zla. Naziv snimljenog filma je “Biram bolje”, a odluke o snimanju kao i kompletan scenarij donosili su polaznici.

Na prvom terminu predavanja mladi polaznici dobili su osnovno znanje o dramaturgiji, istoriji filma, te sve o procesu nastanka jednog dokumentarnog filma. Druga radionica je podrazumijevala izlazak na teren i početak snimanja filma, na osnovu prethodno izrađenog plana. Treći dan radionice ogledao se u praktičnom radu sa profesionalnom video i audio opremom, kojom su polaznici sami rukovali uz nadzor predavača.

“Od ideje do realizacije” su filmske radionice za mlade, koje Viva film festival održava u svim mjestima gdje ima zainteresovane i kreativne djece. Cilj ovog projekta je razvoj kreativnosti i stvaranje mogućnosti za sticanje filmske pismenosti koja je primjenljiva u svakodnevnom životu.

Ovaj film biće premijerno prikazan na Viva film festivalu u septembru ove godine u Sarajevu u kategoriji omladinskog filma, a tri najuspješnija biće nagrađena sa profesionalnim kamerama koje obezbjeđuje partner projekta “Canon BiH”.

 

M.Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!