17.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

USPJEŠNO ZAVRŠENE VIVA RADIONICE U PRIJEDORU (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

U Kinu “Kozara” održane su tri Viva radionice “Od ideje do realizacije”, a kao rezultat istih, snimljen je dokumentarni film koji govori o unutrašnjoj borbi između dobra i zla. Naziv snimljenog filma je “Biram bolje”, a odluke o snimanju kao i kompletan scenarij donosili su polaznici.

Na prvom terminu predavanja mladi polaznici dobili su osnovno znanje o dramaturgiji, istoriji filma, te sve o procesu nastanka jednog dokumentarnog filma. Druga radionica je podrazumijevala izlazak na teren i početak snimanja filma, na osnovu prethodno izrađenog plana. Treći dan radionice ogledao se u praktičnom radu sa profesionalnom video i audio opremom, kojom su polaznici sami rukovali uz nadzor predavača.

“Od ideje do realizacije” su filmske radionice za mlade, koje Viva film festival održava u svim mjestima gdje ima zainteresovane i kreativne djece. Cilj ovog projekta je razvoj kreativnosti i stvaranje mogućnosti za sticanje filmske pismenosti koja je primjenljiva u svakodnevnom životu.

Ovaj film biće premijerno prikazan na Viva film festivalu u septembru ove godine u Sarajevu u kategoriji omladinskog filma, a tri najuspješnija biće nagrađena sa profesionalnim kamerama koje obezbjeđuje partner projekta “Canon BiH”.

https://youtu.be/8Tsqx9yvJVc

 

M.Stegić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!