-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

USVOJEN IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA ZA PROŠLU GODINU

Najnovije vijesti

Pred odbronicima Skupštine grada Prijedora danas se na redovnom zasjedanju, našlo šest tačaka dnevnog reda. Među najznačajnije svakako spada Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Prijedora za period januar – decembar 2016. godine, koji je usvojen sa 21 glasom za, jednim protiv i šest uzdržanih.

Odbornike je sa izvještajem upoznala Biljana Malbašić, načelnik Odjeljenja za finansije. Ona je navela da je budžet za prošlu godinu usvojen u iznosu od 40.727.093 KM, a da je realizovano 91% planiranog budžeta sa prihodovne strane, odnosno 37.071.235 KM. Rashodi su izvršeni 89.9% u odnosu na planirani budžet, to jest 37.047.28 KM, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu 23.977 KM.   – Moram reći da je ostvareni suficit za prethodnu godinu iznosio 2.126.675 KM, a s obzirom da smo imali potrebu da rezervišemo sredstva za određene ugovore i projekte koji su sklopljeni  pred kraj 2016. godine, a koji se realizuju u ovoj godini – navela je Malbašićeva.

Finansijskim bilansom zadovoljan je i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora naročito kad se osvrne na stanje u okolini. – Bez obzira na teška vremena i dalje se riješevaju svi problemi građana. Budžet je stabilan, budžet je sa suficitom i mi nastavljano dalje da radimo na rješavanju pitanja od značaja za naše građane – poručio je Đaković.

U opozicionom SDS-u bili su uzdržani, prije svega jer smatraju da se novac mogao i bolje rasporediti. – Što se tiče budžeta, sredstva su korištena ispravno i nije bilo nikakvih zloupotreba. Sama raspodjela bi po našem mišljenju mogla biti bolja, i tu smo pokušali da ukažemo na neke stvari. Nadamo se da će se u narednom periodu prihvatiti i naši stavovi – rekao je Milan Tubin, odbornik SDS-a.

Pred odbornicima su se našle i Odluka o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o pružanju javnih vodnih usluga, te Program upotrebe sredstava po Zakonu o zaštiti od požara, izvješaji o poslovanju zdravstvenih i socijalnih ustanova na području Prijedora,  kao i Informacija o radu i utrošku sredstava sportskih klubova za prošlu godinu.

Z.J.