Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

USVOJEN IZVJEŠTAJ O RADU GRADONAČELNIKA I GRADSKE UPRAVE U 2022. GODINI

NAJNOVIJE VIJESTI

Odbornici Skupštine grada Prijedora jednoglasno su usvojili izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u protekloj godini. Tokom 2022. godine urađeno je dosta infrastrukturnih i drugih projekata, iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za nabavku senzora za djecu oboljelu od dijabetesa, a nisu bile zapostavljene ni druge kategorije, tvrdi gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor.

“Mi smo dali svoj maksimum i ovo je najbolji mogući budžet. Drago mi je što su odbornici opozicije bili korektni, svi smo se zajedno uključili u kreiranje budžeta i rebalansa. Mi smo u prošloj godini povećali plate, koje su nas koštale oko milion KM. Imali smo dosta zaduženja iz prethodnog perioda, koje smo uspješno servisirali”, dodao je Javor.

Najviše projekata realizovano je u oblasti komunalne infrastrukture. Tako će biti i u narednom periodu, poručuju iz Gradske uprave.

“U narednom periodu planiramo raditi na rekonstrukciji i izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže. Radićemo na asfaltiranju novih saobraćajnica i na taj način olakšati život građanima”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su danas Aleksandra Milješića za vršioca dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije. Za vršioca dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj izabran je Žarko Tubin, nakon što je prethodni načelnik Danijel Egić izabran za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Za vršioca dužnosti direktora Galerije “Sreten Stojanović” imenovan je akademski slikar Boris Eremić, nakon što je dosadašnji vršilac dužnosti direktora Aleksandar Drinić Skupštini podnio zahtjev za razrješenje.

B.D.